Od danas u funkciji obnovljeno dječje igralište na šibenskoj rivi

15.05.2017

Od danas u funkciji obnovljeno dječje igralište na šibenskoj rivi

Obnovljeno i moderno opremljeno dječje igralište na Obali palih omladinaca, preko puta katedrale sv. Jakova, danas je stavljeno u funkciju.

 

U okviru projekta obnove palače Galbiani i projekta Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova 'Civitas sacra – Sveti grad', definirana je obnova i dječjeg igrališta na šibenskoj rivi. Grad Šibenik, kao partner u projektu, nositelj je ove aktivnosti pa smo proveli natječaj te ugovorili nabavu i postavljanje dječjih igrala i antitraumatske podloge. Omiljeno okupljalište najmlađih Šibenčana u centru grada od danas je u funkciji, a mi, nakon uređenja igrališta na Krapnju, Žirju, Biocima, Krvavicama i park šumi Šubićevac,  nastavljamo s uređenjem i obnovom ostalih dječjih igrališta na području grada Šibenika.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Novouređeno dječje igralište obišao je danas i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

 

Radove na dječjem igralištu, nakon provedenog javnog natječaja, izvela je tvrtka Kova d.o.o. iz Velike Gorice, i to u iznosu od 249.375 kuna. Na igralištu su postavljene dvije ljuljačke, klackalica, tri njihalice, od kojih dvije za djecu s posebnim potrebama, toranj s toboganom, penjalicom i mostićem, sve s uključenih 140 m2 antistresne podloge. Također će biti postavljeno jedno solarno stablo za pretvaranje solarne energije u električnu koja će se koristiti za punjenje mobilnih uređaja korisnika igrališta, a uz njega će biti postavljena klupa i stalak za bicikle.

 


Podsjetimo, prije dvije godine Grad Šibenik je putem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja osvojio 65 % bespovratnih sredstava i izgradio dva nova dječja igrališta na otocima Krapnju i Žirju, a u međuvremenu je potpuno obnovio dječja igrališta na Krvavicama, Biocima i u park-šumi Šubićevac, te napravio i stavio u javnu uporabu dio dječjeg igrališta novog vrtića na Jamnjaku.