Odobrena tehnička pomoć u pripremi prijave Studentskog kampusa Palacin

22.11.2013

Odobrena tehnička pomoć u pripremi prijave Studentskog kampusa Palacin

Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova odabralo je projekt studentskog kampusa Palacine – Šibenik kao jedan od projekata kojima se odobrava tehnička pomoć u pripremi prijave za Europske fondove, a u okviru Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2013. godini – potprogram Priprema regionalnih razvojnih projekata. Projekt grada Šibenika zauzeo je visoko peto mjesto po broju bodova od ukupno 50 projekata kojima je odobrena pomoć Ministarstva.

"Još jedna izvrsna vijest nakon što je prije nekoliko dana i tvrđava Barone prošla prvu stepenicu za EU sredstva. Kampus Palacin važan je projekt u razvoju Šibenika kao sjedišta visokog školstva i iznimno smo zadovoljni što je i resorno Ministarstvo prepoznalo tu činjenicu i podržalo nas.", kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Odabir projekata napravljen je na temelju provedenog postupka evaluacije projektnih ideja pristiglih na Javni poziv, koji se sastojao od tri faze: otvaranje projektnih prijava i administrativna provjera,provjera kriterija prihvatljivosti te vrednovanje prema ocjenjivačkim kriterijima. Ukupna vrijednost tehnicke pomoci za svih 50 projekata je 1,8 milijuna kn.