Održan sastanak na temu skupljanja oborinskih voda na kružnom toku u Mandalini

28.10.2013

Održan sastanak na temu skupljanja oborinskih voda na kružnom toku u Mandalini

Zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta održao je danas radni sastanak s predstavnicima Vodovoda, Dalmare centra, tvrtke MIAB i Županijskih cesta kako bi se pronašlo rješenje za skupljanje oborinskih voda na kružnom toku u Mandalini. Uz naknadnu ispriku, sastanku se jedino nisu odazvali predstavnici NCP- Remontnog brodogradilišta Šibenik koji će, zajedno s ostalim sudionicima, biti uključeni u rješavanje ovog problema.

Sastanak je sazvan s obzirom da, u posljednje vrijeme 
na navedenoj lokaciji, uslijed obilnije kiše, nastaju lokve koje postojeći sustav odvodnje ne može odmah prihvatiti, te stoga nastaje problem plavljenja, a time i poteškoća u prometu.

Zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta je tom prigodom kazao: 'Probleme koji su nastajali i rasli kroz duži vremenski period ne možemo riješiti preko noći, ali zato uz dobru volju možemo brzo djelovati da ih ublažimo i u konačnici ih počnemo  rješavati.'

Na sastanku je dogovoreno kako će se problem u potpunosti riješiti za dvije godine tijekom izgradnje čitavog sustava odvodnje Podi, Ražine, Ražine Donje, Brodarica s precrpnom stanicom u Posolarskom, a za koji postoji izrađena projektna dokumentacija, te je projekt u tijeku.

Kako bi se do tada spriječilo daljnje veće nakupljanje vode na navedenoj prometnici, radnici Vodovoda i odvodnje će, kao privremeno rješenje, očistiti postojeće šahtove, cijevi i rešetke te će se, uz dogovor s NCP-om, očistiti i postojeća cijev kroz NCP, a kroz koju je u more usmjerena oborinska voda i za koju postoji sumnja da je začepljena.

Problem oko nakupljanja vode na kružnom toku u Mandalini je nastao kroz zadnjih desetak godina zbog izgradnje i priključenja novih velikih objekata (korisnika) na postojeći podkapacitirani sustav kanalizacije koji ne može u kratko vrijeme podnijeti toliku količinu nadolazećih oborinskih voda.