Održana prva radionica u sklopu projekta „Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive tržišta rada“

11.04.2019

Održana prva radionica u sklopu projekta „Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive tržišta rada“

U „Narančastoj zgradi“ u srijedu 10. travnja 2019. održana je prva od planiranih sedam radionica usmjerenih na jačanje kompetencija nezaposlenih osoba u sklopu projekta „Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive tržišta rada“.


Grad Šibenik u projektu sudjeluje kao partner Matici hrvatskih sindikata, a projekt se provodi u sklopu Europskog socijalnog fonda (ESF), poziva „Jačanje socijalnog dijaloga“- FAZA III.

 

Kroz projekt će se izraditi analiza stanja na tržištu rada koja obuhvaća kretanje radne snage, plaće u javnom sektoru te perspektive razvoja radne snage i tržišta rada, a s obzirom na dostupnost radnika i potreba na tržištu rada kako bi se osnažilo kolektivno pregovaranje na tripartitnoj razini i pokrio nedostatak stručnih izvora u okviru socijalnog dijaloga te unaprijedilo jačanje kapaciteta kroz povezivanje s međunarodnim organizacijama. Također, izradit će se i „pilot program“ usmjeren na uključivanje nezaposlenih osoba na tržište rada, te će se održati niz edukacijskih aktivnosti posvećenih široj javnoj raspravi o kvaliteti radnih mjesta.

 

Sudionici jučer održane radionice imali su priliku naučiti vještine i proširiti znanja vezana uz (samo)zapošljavanje i razvoj poduzetničkih ideja.

 

U sklopu projekta Grad Šibenik će uskoro organizirati okrugli stol kako bi se doprinijelo kontinuitetu tripartitnog socijalnog dijaloga kroz razvoj socijalnog partnerstva u RH.

 

 

Projekt „Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive tržišta rada“ započeo je 27. rujna 2018. godine s provedbenim razdobljem u trajanju od 18 kalendarskih mjeseci do 27. ožujka 2020. godine. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.023.793,98 kuna.