Otvoren Sajam obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola

18.10.2019

Otvoren Sajam obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola

Treći po redu Sajam obrazovanja otvoren je danas u sportskoj dvorani na Baldekinu. Sajam je namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola koji imaju priliku na jednom mjestu saznati sve što ih zanima o srednjoškolskim programima.  Na otvorenju sajma okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić koji je pohvalio aktivnosti Savjeta mladih u organizaciji ovog hvalevrijednog događanja. 

 

Prigodnim riječima okupljenima se obratio ravnatelj Zavoda za zapošljavanje Šibensko-kninske županije Luka Petrina te predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH Tanja Herceg.

 

Na sajmu se predstavljaju srednje škole iz Šibenika, Splita, Zadra i s otoka Brača.

 

Tijekom Sajma mladi su imali priliku informirati se i o programima mobilnosti i cjeloživotnog obrazovanja na Eurodesk štandu povodom kampanje ”Time to move”.

 

Cilj samog Sajma obrazovanja je pravovremeno informiranje mladih o mogućnostima obrazovanja i zapošljavanja.

 

Sajam obrazovanja organiziraju Savjet mladih Grada Šibenika u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, CISOK Šibenik te udrugom mladih ”Mladi u Europskoj uniji”. Sajam obrazovanja kao i prethodnih godina ima podršku Grada Šibenika te Šibensko-kninske županije kao osnivača osnovnih i srednjih škola, te je od ove godine pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske.