Otvoreno dječje igralište na Krvavicama

26.09.2013

Otvoreno dječje igralište na Krvavicama

Zamjenik gradonačelnika Šibenika Nikica Penđer i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, u nazočnosti  predstavnika Kauflanda otvorili su danas, 26. rujna novouređeno dječje igralište na Krvavicama.

„Zahvaljujem tvrtki Kaufland na vrijednoj donaciji koju, u prigodi Dana Grada Šibenika, kroz uređenje ovog igrališta darujemo našim najmlađim sugrađanima. Šibenik, kao grad Međunarodnog dječjeg festivala i Grad prijatelj djece, sustavno će i nadalje brinuti o prostorima za igru malih Šibenčana. Pripremamo dokumentaciju za nova igrališta i to u Jurasima i Ražinama Donjim, a također imamo u planu i igralište u Boraji uvrstiti u proračun “, kazao je dogradonačelnik Penđer.

Na prostoru novouređenog  već je prije  postojalo dječje igralište koje, zbog dotrajalosti, više nije zadovoljavalo standarde i predstavljalo je opasnost za djecu,.Otvarajući svoju šibensku poslovnicu, tvrtka Kaufland je ponudila donaciju od 20 tisuća kuna Gradu kako bi se igralište obnovilo i omogućilo djeci da se nesmetano igraju.

Radovi na obnovi započeli su prije dva dana, a obuhvaćali su zamjenu tobogana, klackalice, ljuljački, te  postavljenje dodatne ljuljačke. Izvođač radova je bila tvrtka 2Marka.