Pet ponuda pristiglo na natječaj za izvođača radova obnove tvrđave sv. Ivana

23.01.2019

Pet ponuda pristiglo na natječaj za izvođača radova obnove tvrđave sv. Ivana

Pet ponuda pristiglo je na natječaj za izvođača radova projekta "Obnova tvrđave svetog Ivana". Zaprimljene su ponude tvrtki Strabag d.o.o., Map-trade d.o.o, Zajednice ponuditelja Inovator d.o.o. i A3 d.o.o, Minigradnja d.o.o. te Krekić Avangard d.o.o.  Nakon otvaranja ponuda povjerenstvo Grada Šibenika analizirat će sve pristigle ponude i dostavljenu dokumentaciju nakon čega će uslijediti izbor najpovoljnijeg ponuditelja, a potom i žalbeni rok.


Procijenjena vrijednost radova iznosi 26.658.091,00kuna bez PDV-a.


Revitalizacijom tvrđave sv. Ivana obnovit će se i opremiti dvije cjeline tvrđave.Sjeverni dio tvrđave poznat kao 'Kliješta' i južni zvan 'Zvijezda'.  Revitalizacijom tvrđave sv. Ivana ukupne površine 18.657 metara četvornih obnovit će se bedemi te će se uvesti inovativni sadržaji,  atrakcije i proizvodi. U podnožju sjevernog obrambenog bedema posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu. Uz pomoć tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata.

 

 


Na tvrđavi će se smjestiti i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskom prostorom. On će osigurati  i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim prostorima koji će uvelike pridonijeti produljenju turističke sezone i dužem boravku posjetitelja u Šibeniku.