Počeli radovi na rekonstrukciji kina Odeon

28.10.2013

Počeli radovi na rekonstrukciji kina Odeon

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji bivšeg kina Odeon, nakon što je gradonačelnik dr. Željko Burić, u ime Grada Šibenika, potpisao s tvrtkom Saxum d.o.o. iz Šibenika ugovor o javnim radovima na prvoj fazi rekonstrukcije bivšeg kina Odeon.

„Drago mi je da se, nakon dugo vremena, počelo s realizacijom i ovog projekta, koji će u konačnici postati multifunkcionalni centar.  To konkretno znači da će naše kazalište, koje ima potrebu za dvoranom ovakvog tipa, dobiti još jednu pozornicu za, recimo, lutkarske predstave. Naši mladi će moći ovdje organizirati njima zanimljive sadržaje, a održavat će se i kino-projekcije. Prisjećam se svojih mladih dana u ovom prostoru i nadam se da će on opet postati jedno od glavnih središta zbivanja u gradu. “, kazao je gradonačelnik.

Glavni i izvedbeni projekt izradila je šibenska tvrtka ARX d.o.o., dok je autor idejnog projekta arhitekt Lino Jajac. „Vrijednost radova s PDV-om je 347.343,75 kuna, a izvođač se obvezao da će radove izvršiti u roku od 30 kalendarskih dana od dana potpisa ugovora. Radovi uključuju demontažu interijera (stolica u dvorani), dizanje završnog sloja poda i njegov iskop do tražene dubine. Za potrebe izvođača Gradski parking d.o.o. osigurao je šest parkirnih mjesta ispred zgrade ex kina.“, pojasnio je inženjer Komunalnog odjela Nino Vrcić.

Riječ je o 1. fazi projekta, te će njegov nastavak, do konačnog uređenja, biti vezan uz proračunska sredstva Grada Šibenika, odnosno izvodit će se sukladno planiranim iznsoima u Proračunu.