Potpisani ugovori za Novo lice Šibenika

25.10.2013

Potpisani ugovori za Novo lice Šibenika

Danas su u Uredu gradonačelnika potpisani ugovori s korisnicima programa Novo lice Šibenika, odnosno građanima kojima će se sufinancirati troškovi zamjene postojeće i ugradnje nove, energetski učinkovite, vanjske stolarije i povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice za krov, strop i pod.

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić izrazio je zadovoljstvo što su građani prepoznali ovaj projekt koji im kao korisnicima, ali i Gradu Šibeniku kao supotpisniku koji želi implementirati što više „zelenih projekata“, donosi nove vrijednosti.

Najavljujući nastavak projekta i u idućoj godini, zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta je kazao: „Vi ste pioniri ovog projekta i vaša dobra iskustva potaknut će naše sugrađane da se prijave na iduće srodne natječaje. Ovdje se ne radi samo o dugoročnoj uštedi, već o većoj kvaliteti življenja pazeći na majku nam Zemlju. Budućnost će nam ovisiti o odlukama poput vaše.“

Nakon bodovanja ponuda, u skladu s Javnim pozivom  i Pravilnikom za provedbu programa Novo lice Šibenika, utvrđene su liste prvenstava građana kojima će se zamijeniti postojeće i ugraditi nove energetski učinkovite stolarije, kao i onih kojima će se povećati toplinske zaštita vanjske ovojnice.

Građani (supotpisnici ugovora) odazvali su su se Javnom pozivu  za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Šibenika, od 01. kolovoza 2013. raspisanog na temelju Odluke Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, u skladu s Pravilnikom za provedbu programa Novo lice Šibenika od 31.07.2013. godine i konačnog odabira korisnika na temelju Zapisnika o otvaranju ponuda i ocjeni ponuda od 30.rujna 2013.god. Na natječaj su stigle 32 ponude. Za 15 građana odobreno je sufinanciranje zamjene postojeće i ugradnja nove energetski učinkovite stolarije. Riječ je o iznosu od 270.583,71 kuna. Grad Šibenik će također sufinancirati povećanje toplinske zaštite vanjskih ovojnica za  14 građana s ukupnim iznosom od 442.702,45 kuna. Ukupan iznos po obje mjere je 713.286,16 kuna, što je manje od 750.000 kuna, stoga su svi prihvatljivi za sufinanciranje u skladu s Javnim pozivom i Pravilnikom. Najviši ukupni iznos sufinanciranja koji jedna korisnik može ostvariti po svim vrstama potpore iznosi 37.500,00kn. Korisnicima koji su ostvarili potpore po obje mjere priznat će se računi koji prve podnose bez obzira na vrstu mjere.  Iznos sufinanciranja iz sredstava Grada Šibenika iznosi 10% opravdanih troškova ukupne vrijednosti provođenja projekta, a najviše 7.500,00 kuna uključujući PDV. Iznos sufinanciranja Grada Šibenika uplatit će se u roku od 30 dana od dana dostave dokumentacije.

Iznos sufinanciranja iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznosi 40% opravdanih troškova  ukupne vrijednosti provođenja projekta, a najviše 30.000,00 kuna uključujući PDV. Iznos sufinanciranja iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uplatit će se na račun korisnika u roku od 8 dana od dana uplate sredstava Gradu Šibeniku.

Dokumentacija za plaćanje iznosa mora sadržavati račune ovlaštenog izvoditelja radova sa specifikacijom ugrađenih materijala i opreme te radova, zapisnik o izvršenim radovima izvođača radova, potvrdu o plaćanju računa izvoditelja radova, ovjerenu garanciju za opremu i materijal i jamstvo za radove, izjave i potvrde o sukladnosti ugrađenog sustava toplinske ovojnice ili stolarije, te najmanje dvije fotografije prije i poslije provedbe projekta na kojima je vidljiva provedba projekta
.