Povučen prijedlog za predstečajnom nagodbom TEF d.d.

26.08.2013

Povučen prijedlog za predstečajnom nagodbom TEF d.d.

Na današnjoj konferenciji za novinare u vezi s problematikom TEF-a, kao i razgovorima koji su se vodili proteklog tjedna, s obzirom na podneseni zahtjev za otvaranjem predstečajne nagodbe početkom 2013.g., gradonačelnik je istakao kako je riječ o svešibenskom problemu, te zamolio predstavnike medija da u koordinaciji s Gradom izvještavaju javnost o tijeku daljnjih pregovora. „Riječ je o ozbiljnim razgovorima čiji ishod će imati dugoročne posljedice za razvoj Grada; naravno da smo uvjereni i činimo sve da one imaju pozitivan ishod.“, kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je nadalje izvijestio medije kako je, nakon brojnih analiza i uz asistenciju struke, i to od naših pravnika u Gradskoj upravi, preko odvjetnika do profesora pravne struke, zaključeno da Grad Šibenik, kao vlasnik TEF d.d. povuče prijedlog za predstečajnom nagodbom, tim više što TEF funkcionira i ima račun koji nije blokiran. „Povlačenje zahtjeva ne može proceduralno proizvesti nikakve negativne učinke, a otvara nam mogućnost daljnjih razgovora."

„Nakon rada cijelo ljeto na dokumentaciji, održali smo sastanke u Ministarstvu gospodarstva, Ministarstvu financija, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao glavnim vjerovnicima i izložili naše stavove za koje smo dobili podršku i potvrdu stava da je povlačenje zahtjeva za predstečajnom nagodbom ispravan potez. Ostali su nam razgovori s INA-om, najvećim vjerovnikom, te i u njih idem pozitivnog stava i vjerujem u sporazum, a kada s INAom postignemo dogovor, onda možemo reći da smo faktički riješili problem sa zemljištem TEF-a.“, kazao je gradonačelnik.