Predstavljen projekt „Na leđima konja“

30.11.2018

Predstavljen projekt „Na leđima konja“

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ danas je održana Početna konferencija na kojoj je predstavljen projekt „ Na leđima konja“ kojeg provodi  Konjički klub Kolan  u partnerstvu s  Gradom Šibenikom i Centrom za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“. 


Cilj projekta „Na leđima konja“ je djeci s poteškoćama u razvoju kao i osobama s invaliditetom pomoći u povećanju osjetilnih opažanja, tjelesne svijesti, motoričke sposobnosti te njihove socijalne uključenosti. 


Predstavljanju projekta, uz  predsjednicu Udruge KK „Kolan“ Suzanu Živković, Martina Mršu i Vinka Livakovića iz udruge „Mladi u EU“, nazočio je i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.


„Čestitam klubu„Kolan“ na ostvarivanju europskih sredstava za ovaj plemeniti i hvalevrijedan projekt koji se pridružuje nizu uspješnih projekata putem kojih smo privukli ozbiljna sredstva u grad Šibenik. Vjerujem da će terapijsko jahanje pomoći osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju.“, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.


U projekt je uključeno 20 korisnika ciljane skupine do navršenih 25 godina života.


Projekt se financira sredstvima iz Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.272.546 kuna a ukupna vrijednost projekta iznosi  1.497.114,00 kuna te će trajati do 26. rujna 2021. godine.