Predstavom Čarobnjak iz Oza otvoren 56. Međunarodni dječji festival u Sibeniku

19.06.2016

Predstavom Čarobnjak iz Oza otvoren 56. Međunarodni dječji festival u Sibeniku

Na prepunoj šibenskoj Ljetnoj pozornici predstavom Čarobnjak iz Oza sinoć je otvoren 56. Međunarodni dječji festival.

Nakon izvedbe himne Lijepa naša, podizanja festivalske zastave i festivalske hime Zdravo maleni, upravo su djeca proglasiala Festival otvorenim.

Svečanom otvorenju nazočila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je u Šibenik stigla nešto ranije te se ispred hotela Jadran, gdje je tradicionalno okupljanje pred odlazak na Ljetnu pozornicu, družila sa Šibenčanima.

„ Međunarodni dječji festival budi u meni lijepe uspomene budući ga pratim od dječje dobi, a kasnije i uz svoju djecu koja su odlazila na festivalske predstave i radionice. Ovih će dana šibenske ulice odzvanjati dječjim smijehom i igrom, što je najljepši poklon Šibeniku za 950.-i rođendan.“, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ujedno i pokroviteljica Festivala.

 „Lipanj nam je posebno drag jer Šibenik postaje grad djece, veselja i radosti. I roditelji postaju djeca jer sa svojim najmlađima ponovo otkrivaju kutke ovog prekrasnog grada. Neka naš festival dugo živi i uvijek donosi radost i optimizam života .“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, uputivši zahvalu predsjednici Grabar Kitarović na dolasku, upravo u godini proslave velike obljetnice, koja za Šibenik ima izniman značaj.

Na svečanom otvorenju Festivala sinoć su bili i brojni gosti Grada Šibenika: zamjenica ministra kulture Ana Lederer,saborski zastpnici Josipa Rimac, Stipe Petrina i Ivan Klarin, zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić, pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranka Fržop, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, šibensko kninski župan Goran Pauk sa zamjenicima, gradonačelnici gradova Skradina i Drniša Nediljko Dujić i Josip Begonja, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika u Gradu Zagrebu, zamjenici šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta i Nikica Penđer i msgr. Ante Ivas, šibenski biskup, koji je i ove godine uveličao proslavu svojim dolaskom.

Mali Šibenčani predstavu Čarobnjak iz Oza mogu pogledati i večeras, a u dva tjedna festivalskog programa očekuju ih i brojni nastupi domaćih i stranih ansambla.