Prezentiran midibus u sklopu projekta obnove tvrđave sv. Ivana

11.07.2018

Prezentiran midibus u sklopu projekta obnove tvrđave sv. Ivana

U sklopu europskog projekta „Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivan“, Grad Šibenik nabavio je midibus s ciljem provođenja edukacijskih programa i radionica odnosno, za potrebe transfera i obilaska arheoloških nalazišta na području Šibensko – kninske županije, a u sklopu terenskog rada edukativnog kampusa sv. Ivan. U nazočnosti gradonačelnika Željka Burića sa suradnicima, midibus je danas testiran na prometnici od Šubićevca do tvrđave sv. Ivana do mjesta do kojeg je izgrađena cesta.


„Autobusom ćemo povezati sve tri tvrđave, te će služiti u provođenju različitih edukativnih aktivnosti namijenjenih prvenstveno djeci, domicilnom stanovništvu, ali i turistima. Cilj nam je produžiti sezonu, a upravo jedan od sadržaja na tvrđavi sv. Ivana je edukacijski kampus namijenjen obrazovnim programima koji će trajati čitavu godinu. Tvrđava sv. Ivana bit će ishodište, a sva kulturna  i arheološka dobra u gradu Šibeniku i njegovoj okolici  predmet posjeta i raznih aktivnosti.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.


Midibus, marke Otokar Navigo C, ima ukupni kapacitet od 40 osoba koje uključuju i invalidska kolica. Cijena midibusa s PDV-om iznosi 819.996,95 kn te je nakon otvorenog postupka javne nabave male vrijednosti, Ugovor o nabavi vozila - midibusa potpisan s tvrtkom Auto Hrvatska Prodajno servisni centri d.o.o.

Ukupna financijska vrijednost projekta „Revitalizacija tvrđave sv. Ivana“  iznosi 50.014.742,95 kn. Europska unija projekt sufinancira sa 41.486.646,05 kn iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok ostatak sredstava osigurava Grad Šibenik. Treba svakako naglasiti kako se radi o najvećem pojedinačnom iznosu ikad dodijeljenom Gradu Šibeniku.