Pristiglo šest ponuda za energetsku obnovu osnovne škole Juraj Šižgorić

12.06.2018

Pristiglo šest ponuda za energetsku obnovu osnovne škole Juraj Šižgorić

Do završetka natječajnog roka na adresu šibenske Gradske uprave pristiglo je 6 ponuda za energetsku obnovu osnovne škole Juraj Šižgorić na Baldekinu, a koje su u nazočnosti ovlaštenih predstavnika ponuditelja i otvorene. Ponuđeni iznosi s uključenim PDV-om se kreću od 6,4 do 7,1 milijuna kuna. Ponude je sada potrebno detaljno pregledati, a cjelokupna procedura za izbor najpovoljnijeg ponuditelja, koji zadovoljava sve natječajne uvjete, jest do maksimalno 90 dana. Ovo je ponovljeni natječaj, dok je na prvom natječaju pristigla samo jedna ponuda iznosa 7,5 milijuna kuna.

 

'Iako ponovljenim natječajem nismo ušli u prošle godine procijenjene financijske okvire ove investicije, ipak smo dobili do milijun kuna jeftinije ponude. Građevinski sektor je zadnjih godinu dana u velikoj ekspanziji te se moramo pomiriti s tržišnom situacijom. No, ovo je smo jedan u nizu projekata energetske učinkovitosti za koje smo dobili bespovratna sredstva fondova ili mjerodavnih ministarstava, proveli javnu nabavu te odradili građevinske radove. Primjerice, u zadnje 3 godine po ovom modelu smo obnovili dječji vrtić Kućica na Baldekinu, sportsku dvoranu Baldekin i sportski objekt Miminac, te dobili blizu 3 milijuna kuna za obnovu dječjeg vrtića Vidici, na kojem radovi startaju ovo ljeto.', kazao nam je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

 

Grad Šibenik je pripremio projekt energetske obnove osnovne škole Juraj Šižgorić početkom prošle godine i prijavio ga na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja naziva 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja'. Ministarstvo je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrilo sufinanciranje projekta s 1.840.324 kune. Nakon toga je projekt prijavljen i na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sredstva Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, gdje je Grad Šibenik osvojio još 1.564.152 kune.

 

Osnovna škola Jurja Šižgorića je stara 45 godina, sastoji se od suterena, prizemlja i kata, a ukupne je građevinske bruto površine 4074,5 m2. U školi je zaposleno 47 djelatnika i ima 341 učenika. Planirani zahvat se odnosi na postavljanje toplinske izolacije na vanjske zidove i ravni krov, postavljanje    hidroizolacije na ravni krov, zamjenu stare stolarije novom u PVC-u, zamjenu postojećeg sustava grijanja na lož ulje s grijanjem na plinski kotao, postavljanje sunčanih kolektora na krov za potrebe zagrijavanja potrošne tople vode i zamjenu rasvjetnih tijela učinkovitijima. Projektiranom investicijom škola bi iz energetskog razreda C prešla u A+, ali i dobila potpuno novi vizualni identitet.