Radionicom UNDP-a završene aktivnosti Europskog tjedna kretanja

26.09.2011

Radionicom UNDP-a završene aktivnosti Europskog tjedna kretanja

U povodu obilježavanja Europskog tjedna kretanja Program ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), posredstvom programa „Sustavno gospodarenje energijom na području Grada“  u OŠ Jurja Dalmatinca održao je info-edu sat „MISLI NA SUTRA“ te Edukacijsku radionicu „Korisni EE savjeti o uštedi energije u zgradarstvu.

 

„MISLI NA SUTRA“ je animirani edukativni film za djecu o korištenju energije, a namijenjen je informiranju i educiranju djece ranog školskog uzrasta i poticanju pozitivnog i odgovornog ponašanja prilikom svakodnevnog korištenja energije. Učenici trećeg i četvrtog razreda OŠ Juraj Dalmatinac nakon projekcije filma aktivno su sudjelovali u popratnoj diskusiji o tome što su naučili iz filma, kako se ponašaju prema energiji i žele li promijeniti svoje ponašanje i ponašanje svojih roditelja.

 

U interaktivnom dijelu vidjelo se da djeca znaju mjere energetske efikasnosti koje primjenjuju kod kuće ali i da su zapamtili neke nove koje mogu početi primjenjivati nakon razgovora sa svojim ukućanima. Obećali su postati mali energetski inspektori i početi pratiti potrošnju energije. Kući su ponijeli knjižicu 200 EE savjeta i Izazov težak jednu tonu koju će predstaviti roditeljima kao ovomjesečnu lektiru. Na edukacijskoj radionici „Korisni EE savjeti o uštedi energije u zgradarstvu nastavnicima OŠ Juraj Dalmatinac predstavljene su mjere i korisni savjeti gospodarenja energijom u zgradarstvu te gospodarenja vodom.