Šibenčani jutros otputovali u Voiron

05.07.2018

Šibenčani jutros otputovali u Voiron

Pet učenika Ekonomske škole predvođeno profesoricama  uputilo se jutros u prijateljski grad Voiron. Predstavnik Grada Šibenika na ovogodišnjim trojnim susretima je Slobodan Tolić, pročelnik Upravnog odjela za financije.

 

Učenici će u Voironu boraviti tjedan dana, a domaćini im pripremaju raznovrstan edukativni, kulturni  i zabavni program.


Tema trojnih susreta na kojima sudjeluju i predstavnici gradova Herforda iz Njemačke i Bassano del Grappa iz Italije su participativna demokracija i održivi razvoj.


Sudjelovanjem u  radionicama mlade će se  poticati da poduzmu korake kako bi poboljšali svoje lokalno, regionalno, nacionalno ili europsko okruženje.

 

Povratak iz Voirona planiran je u četvrtak 12. srpnja 2018.g.

 

Trojni susreti ova tri grada, Šibenika, Herforda i Voirona (i kao pridruženi,  grad Bassano del Grappa – Italija, grad prijatelj Voironu) prema potpisanim poveljama održavaju se svake druge godine u svakom od gradova potpisnika.

 

Cilj susreta mladih je mogućnost upoznavanja novih krajeva i novih ljudi, običaja i kulture, povijesne i kulturne baštine te razvijanja europskog prijateljstva, zajedništva, mira i tolerancije.