Šibenik se ulagačima predstavio na Investicijskom forumu zdravlja, sporta i turizma

21.10.2019

Šibenik se ulagačima predstavio na Investicijskom forumu zdravlja, sporta i turizma

Gradonačelnik Željko Burić održao je danas u Zagrebu, u sklopu trećeg Investicijskog foruma zdravlja, sporta i turizma, prezentaciju pod nazivom „Investicijske mogućnosti u gradu Šibeniku“.  Investicijski forum okuplja brojne domaće i međunarodne investitore, turoperatore i agencije, globalne zdravstvene organizacije i financijske tvrtke.

 

„Zbog svog specifičnog geografskog položaja, izvrsnih klimatoloških uvjeta i prometne povezanosti te bogatstva prostornih mogućnosti, grad Šibenik idealna je destinacija za razvoj zdravstvenog i sportskog turizma. Područja poput Zablaća, Jadrtovca, Lozovca  vrlo su atraktivna za planiranje i razvoj ovog oblika turizma koji je u svijetu jedna od najbrže rastućih grana turizma. Grad Šibenik posljednjih godina postao je hrvatski grad primjer kada je riječ o kulturnom i održivom turizmu, a vjerujem kako imamo sve predispozicije i za razvoj zdravstvenog turizma te svim zainteresiranim investitorima naša su vrata uvijek otvorena.“, kazao je prilikom svog izlaganja gradonačelnik Željko Burić.

 

Na svečanosti otvorenja Investicijskog foruma koji se održava u hotelu Westin nazočili su ministar zdravlja Milan Kujundžić te ministar turizma Gari Capelli, koji je dvodnevni forum i službeno otvorio. Okupljenima se na otvorenju Foruma, u ime organizatora, obratio i predsjednik organizacijskog odbora i osnivač Medicinske grupe d.o.o., dr. Miljenko Bura.

 

„Bez kvalitetne i sveprisutne zdravstveno-turističke infrastrukture ne možemo graditi cjelogodišnji turizam stoga ovim dvodnevnim okupljanjem želimo spojiti ulagače i partnere koji mogu od Hrvatske napraviti cjelogodišnju poželjnu destinaciju.“, kazao je Bura. 

 

Investicijski forum zdravlja, sporta i turizma Adriatic regije namijenjen je gospodarstvenicima i poduzetnicima, medicinarima i stručnjacima turističkog i destinacijskog menadžmenta i svima onima koji žele investirati i poslovati u najbrže rastućoj grani gospodarstva.

 

Razvojne mogućnosti grada Šibenika predstavljene su i na štandu u sklopu Investicijskog foruma, a okupljenima je prikazan i audio vizualni materijal o Šibeniku.