Šibenski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Upisniku studijskih programa

27.01.2015

Šibenski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Upisniku studijskih programa

Temeljem Odluke Agencije za znanost i visoko obrazovanje, kojim je dislocirani preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku u skladu s Mrežom visokih učilišta, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedran Mornar izdao je Potvrdu o upisu navedenog studija u Upisnik studijskih programa. Izdanom potvrdom stekli su se uvjeti za početak izvođenja predloženoga sveučilišnog studijskog programa.

„Dobivanjem ovog dokumenta svladali smo i posljednju stepenicu u ovom velikom i značajnom projektu; ovim putem želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u bilo kojoj fazi projekta, od njegova začetka do danas. Predstoje nam nimalo laki zadatci; među ostalim i promocija Studija među srednjoškolcima, o čemu ćemo razgovarati za skorog dolaska rektora Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damira Borasa, dekana prof.dr.sc. Mislava Grgića i prof.dr.sc. Zvonimira Guzovića, te njihovih prethodnika koji su odradili najzahtjevniji dio ove priče, prof.dr.sc. Alekse Bjeliša, prof.dr. Nedjeljka Perića i prof.dr. Ivana Jurage.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Da podsjetimo, Senat Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj 2. redovitoj sjednici, održanoj 28. listopada 2014, donio je Odluku o ustroju i izvedbi dislociranog preddiplomskog sveučilišnog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje donijela je pozitivno mišljenje o opravdanosti javnog financiranja dislociranog preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu, uz sudjelovanje Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Krajem tjedna Grad Šibenik potpisat će ugovor o izvođenju radova na dilataciji C i dijelu dilatacije D zgrade iNavisa u kojima će, od jeseni 2015.g., biti smješten studij.