Šibenski studij Energetske učinkovitosti upisao treću generaciju studenata

02.10.2017

Šibenski studij Energetske učinkovitosti upisao treću generaciju studenata

Nova akademska godina 2017./2018. g. započela je danas na preddiplomskom sveučilišnom studiju Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku. Uvodni sat odslušalo je 28 novih studenata, a predavanju su nazočili voditelj Studija Marko Delimar, dekan FER-a Mislav Grgić, gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Paško Rakić te dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica.

 

„Posebno mi je drago što je ovo prva akademska godina da je studij kompletan. Vi ste treća generacija studenata šibenskog studija, a vjerujemo kako ćete ostvariti sjajan rezultat kao i vaše kolege. Grad Šibenik nastavlja raditi na razvoju novih studijskih programa kao i pripadajućoj infrastrukturi, što svjedoči kapitalan projekt izgradnje studentskog kampusa Palacin, a sve s ciljem osnivanja samostalnog Sveučilišta.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te brucošima šibenskog sveučilišnog Studija poželio mnogo uspjeha u daljnjem obrazovanju.

 

Voditelj Studija Marko Delimar studentima je obrazložio osnovne detalje funkcioniranja Studija te naglasio kako ih po završetku akademskog obrazovanja zasigurno očekuje inovativan i kreativan posao u struci.  Studenti studija Energetske učinkovitosti u Šibeniku nakon završene treće godine, obrazovanje mogu nastaviti i na diplomskim studijima FER-a i FSB-a u Zagrebu.

 

„Podučavat će vas najbolji stručnjaci u svojim područjima, a imate priliku i boraviti, odnosno učiti u jednom od najbolje opremljenih prostora u Hrvatskoj.“, poručio je prof. Delimar studentima.

 

Početak nove akademske godine svečano je obilježen i na Veleučilištu u Šibeniku, gdje je gradonačelnik Željko Burić pozdravio novoupisane studente.