Sjećanje na Marinka Karduma i hrvatske branitelje koji su dali život za Domovinu

17.09.2019

Sjećanje na Marinka Karduma i hrvatske branitelje koji su dali život za Domovinu

Na Šibenskom mostu ,na mjestu stradanja hrvatskog branitelja Marinka Karduma jutros su  položeni vijenci i zapaljene svijeće. Marinko Kardum poginuo je 17. rujna 1991. godine u obrani Vodica i Šibenika  kao pripadnik posebne jedinice policije PU Šibensko – kninske.

Pred kapelicom Marinka Karduma, a  u znak sjećanja na sve hrvatske branitelje koji su život položili za Domovinu vijence su položili : predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, izaslanstvo Šibensko-kninske županije te izaslanstva gradova  Šibenika i Vodica, predstavnici  Hrvatske vojske i policije te  predstavnici udruge Specijalne policije Domovinskog rata 'Jastrebovi'.

Molitvu odriješenja za Marinka Karduma i sve poginule i nestale hrvatske branitelje predvodio je vojni kapelan don Darko Poljak.

Vijenci su danas položeni i kod Spomen ploče smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Dragišićima, a prigodni program uz polaganje vijenaca bit će upriličen na Spomeniku pripadnicima SJP 'Jastrebovi' u krugu PU Šibensko- kninske.

U katedrali sv. Jakova  s početkom u 19 sati bit će služena  i sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje te u spomen na preminulog šibenskog biskupa msgr. Srećka Badurinu.