Službena primopredaja objekta na Jamnjaku

08.11.2013

Službena primopredaja objekta na Jamnjaku

Danas je izvršena službena primopredaja objekta na Jamnjaku , predviđenog za budući vrtić, između direktora Šibenik gradnje d.o.o., g. Damira Čogelje, kao donatora, i gradonačelnika Grada Šibenika dr. Željka Burića.

 

„Ovim projektom omogućit ćemo mladim obiteljima, prije svega onima koje žive u novom naselju na Jamnjaku, bolji standard kroz brigu o njihovoj djeci u novom objektu i na lijepoj lokaciji. Istina jest da treba izdvojiti značajna sredstva za uređenje okoliša i unutarnje opremanje objekta, ali s projektom idemo.“, kazao je gradonačelnik.

 

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer naglasio je kako Grad namjerava u idućoj godini urediti objekt u cijelosti i otvoriti vrata vrtića našim mladim sugrađanima. „Predviđamo u objektu jednu jasličku skupinu, znači djecu do tri godine, ali i vrtićke skupine, što ćemo naravno uskladiti s potrebama, ali vodeći računa o standardima.“, kazao je Penđer.

 

„Kompletno uređenje objekta, s uređenjem okoliša i unutarnjim uređenjem s opremanjem, iznosi 1.400.000,00 kuna. Ono što treba osigurati su sredstva za strojarske radove, klimatizaciju, vodovod i odvodnju, unutarnje pregrade, pod, žbukanje i okoliš“, kazao je Damir Čogelja direktor Šibenik gradnje d.o.o. Prema postojećem projektu, okoliš vrtića, jednim svojim dijelom, bio bi dostupan za igru i djeci iz naselja u blizini budućeg vrtića.

 

Ugovorom o donaciji Šibenik gradnja d.o.o. obvezala se iznos od 380.000,00 kuna uložiti u čišćenje okoliša i objekta od otpada i urušenog materijala, sanaciju konstrukcije i proširenje objekta, sanaciju krovne konstrukcije i izradu pokrova s termoizolacijom, nabavu, dobavu i postavu vanjskih zatvora, izradu termofasade i izradu i postavu oluka.