Svečano obilježeno 10 godina rada Centra za socijalnu inkluziju Šibenik

26.09.2013

Svečano obilježeno 10 godina rada Centra za socijalnu inkluziju Šibenik

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić danas, 26.rujna, svečano je obilježavano 10 godina rada Centra za socijalnu inkluziju Šibenik.

Ravnateljica centra dr. Marija Alfirev tom prigodom se zahvalila svim institucijama, Gradu Šibeniku, Gradu Vodicama, Šibensko-kninskoj županiji, resornom ministarstvu, Centru za socijalnu skrb, Roman obitelji, Cvjetnom domu, Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac, Hrvatskoj gospodarskoj komori, predstavnicima medija i svima koji su ih pratili na 10- godišnjem putu. "Uz pomoć svih vas, ali i EU fondova danas provodimo niz aktivnosti, a današnje otvaranje socijalnog poduzeća u Plavom neboderu začetak je projekta na kojem mislimo raditi i koji bi trebao omogućiti zapošljavanje naših članova i štićenika socijanih programa."

Gradonačelnik dr. Željko Burić, čestitajući obljetnicu Centru, tom prigodom je kazao kako je zajednica toliko uređena koliko su uređeni njezino zdravstvo i socijalna skrb? "Svaki čovjek treba naći svoje mjesto u sredini u kojoj živi, prije svega kroz zapošljavanje i ovo je program koji ljudima s posebnim potrebama omogućava da budu prihvaćeni i da se osjećaju korisnima. Ovakvim projektima i programima Grad će uvijek, kao i do sada, davati punu potporu.", kazao je gradonačelnik.

Zamjenik župana Zoran Smolić je čestitao dr. Alfirev na entuzijazmu i ljubavi koju je uložila u razvoj Centra te joj, u ime cijele zajednice, izrazio  zahvalnost na predanom i nadasve humanom radu.

Potom je u 13 sati svečano otvorena fotokopiraonica  i grafički ured u Plavom neboderu, za koju je prostor ustupio Grad Šibenik.

Tom prigodom zahvalnicu u ime Grada Šibenika od strane Centra za socijalnu inkluziju primio zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer koji je pohvalio projekt Centra, te izrazio nadu da će im otvaranje ovih prostorija pomoći u daljnjem radu.

Otvaranje fotokopiraonice i grafičkog studija, u okviru projekta "Socijalna inkluzija i zapošljavanje osoba s intelektualnim poteškoćama" financirano je iz sredstava EU.

Inače, Grad Šibenik s 30 000,00 kuna sufinancira program zapošljavanja uz podršku i razvoj socijalnog poduzetništva. Naime, sukladno partnerstvu Grad se  obvezao sufinancirati troškove programa Zapošljavanja uz podršku u dijelu koji se odnosi na troškove plaće radnog asistenta (radni asistent pruža podršku osobama s intelektualnim teškoćama na radnim mjestima u redovnim radnim uvjetima) i materijalne troškove koji proizlaze iz ove aktivnosti (najam prostora, režije, uredski troškovi, troškovi prijevoza, usluge komunikacije).

Ravnateljica Centra dr. Marija Alfirev prilikom otvaranja, pozvala je sve prisutne da im se pridruže večeras u 19 sati na druženju u caffe baru "Domald". Gošća večeri je Mila Elegović.