U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske položeni vijenci i zapaljene svijeće

06.10.2017

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske položeni vijenci i zapaljene svijeće

U povodu obilježavanja 8.listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske danas su kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i  civilne žrtve u Domovinskom ratu.

 

Vijence je položilo izaslanstvo Grada Šibenika - gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem i suradnicima, izaslanstvo Šibensko- kninske županije- župan Goran Pauk sa zamjenicima  Nikola Blažević i Darija Puljić, predstojnica Ureda državne- uprave Edita Grubišić, predstavnici policije predvođeni načelnikom Policijske uprave Šibensko-kninske- Ivicom Kostanićem te predstavnici Hrvatske vojske i Hrvatske ratne mornarice. Vijence su položili i predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata, ratni zapovjednici hrvatske vojske i policije te predstavnici političkih stranaka.

 

Molitvu za preminule branitelje predvodio je fra Ivan Penava.

 

 

8. listopada, Dan neovisnosti  u Republici Hrvatskoj je državni blagdan, a obilježava se u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.