Vlada donijela Odluku o prihvaćanju Razvojnog projekta „Batižele“

02.08.2018

Vlada donijela Odluku o prihvaćanju Razvojnog projekta „Batižele“

Vlada Republike Hrvatske na danas održanoj 110. sjednici donijela je Odluku o prihvaćanju Razvojnog projekta „Batižele“ na način kako je to predložilo Gradsko vijeće Grada Šibenika u lipnju 2018. godine.

 

Ponosan sam na to što se itekako isplatio naš vrijedan rad u proteklih pet godina na rješavanju pravno-imovinsko-financijskih problema koje smo zatekli oko TEF-a. Zahvaljujem ministru državne imovine Goranu Mariću na njegovom angažmanu u rješenju ovog za razvoj grada Šibenika iznimno važnog projekta. Riječ je o jednom od najatraktivnijih zemljišta na Jadranu čije će stavljanje u funkciju označiti novu budućnost grada Šibenika i njegovih građana.  Gradu Šibeniku sada predstoje izuzetno dinamični poslovi na provedbi Odluke Vlade Republike Hrvatske i Odluke Gradskog vijeća.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Odluka o prihvaćanju Razvojnog projekta „Batižele“ podrazumijeva podjelu s osnivanjem društva TEF – Tvornica elektora i ferolegura d.d. Šibenik te povećanje temeljnog kapitala pretvaranjem državnih i gradskih potraživanja u udjele u novom društvu.

 

Pitanje zemljišta TEF-a bio je dugogodišnji problem svih gradskih vlasti u Šibeniku jer se radi o prostoru veličine 28 hektara koji se nalazi u središtu Šibenika, udaljen samo 500 metara zračne linije od gradske jezgre i katedrale sv. Jakova. Prema GUP-u Grada Šibenika na prostoru bivše tvornice predviđena je prenamjena u mješovitu namjenu gdje bi investitori na zemljištu vrijednom 350 milijuna kuna izgradili novo naselje, stambeno-poslovni, smještajni, kulturni i obrazovni kapacitet, a predviđeni su i novi ugostiteljsko-turistički kapaciteti s dvije tisuće kreveta. Prometna povezanost i infrastrukturna opremljenost ovog prostora omogućuje razvoj i izgradnju visokokvalitetnih hotelskih, sportskih i nautičkih sadržaja zbog kojih se očekuje da TEF ponovno bude nositelj poduzetničkog i turističkog potencijala Grada Šibenika.