Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio delegaciju iz BIH

19.06.2019

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio delegaciju iz BIH

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio je danas u Poduzetničkom inkubatoru delegaciju iz Bosne i Hercegovine koja u sklopu studijskog posjeta boravi u Šibeniku.  Riječ je o predstavnicima BFC (Business Friendly Certification) gradova  BIH koji u Šibeniku borave u organizaciji društva Catholic Relief Services BIH. 
Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta prezentirao je razvojne i infrastrukturne projekte na području grada Šibenika i aktualna ulaganja te im poželio dobrodošlicu u naš grad. 
Direktor Industrijske zone PODI Jakov Terzanović prezentirao je rad, faze razvoja i upravljanje zonom, nakon čega su gosti iz BIH posjetili Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Centar kompetencija Alutech te zonu Podi gdje su obišli prostore tvrtke  „ZM-Vikom“ d.o.o i   „IDS“ d.o.o.
Catholic Relief Services (CRS) osnovan je 1943. godine od Biskupske konferencije SAD-a radi pomoći ratnim stradalnicima u Europi. Od tada, CRS je proširio svoj djelokrug rada na 101 zemlju na pet kontinenata.  CRS je započeo svoje djelovanje u BiH 1993. godine pružavši humanitarnu pomoć stanovništvu zahvaćenom ratnim djelovanjima.

CRS je u BiH u periodu od 2016.-2018. god. implementirao projekt RAST (Restoring Accountability and Supporting Transformation) u BiH koga je financirao USAID.

Projekt RAST realiziran je u suradnji sa 25 općina i gradova i imao je dvije komponente. Prva komponenta se odnosila na podršku općinama da unaprijede poslovno okruženje za prosperitet privatnog sektora u skladu sa BFC (Business Friendly Certification) standardima. Druga komponenta je bila podrška načelnicima/gradonačelnicima u odabiru, pripremi, implementaciji i sufinanciranju izgradnje infrastrukture u industrijskim/poslovnim zonama (izgradnja vodovodnih sistema, prometnica, kanalizacije, rasvjete, pročistača otpadnih voda, itd.).  

U okviru navedenih aktivnosti organiziran je studijski posjet gradu Šibeniku.