Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta primio ornitologa Željka Krnčevića

31.01.2018

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta primio ornitologa Željka Krnčevića

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta primio je danas Željka Krnčevića, ornitologa i člana Udruge za uzgoj i očuvanje ptica Šibenik, ujedno i ravnatelja Muzeja grada Šibenika. Željko Krnčević na nedavno održanom Svjetskom ornitološkom prvenstvu u Italiji osvojio je zlatnu i brončanu medalju za kolekciju kanarinca vrste Rheilandera te kolekciju feosnih mutacija grlice.

 

Ovo je prvi put da je u Šibenik stigla zlatna medalja sa Svjetskog ornitološkog natjecanja, stoga čestitamo g. Krnčeviću na sjajnom uspjehu i promociji grada Šibenika. Rezultat je to njegova višegodišnjeg predanog ornitološkog rada.“ , kazao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Željku Krnčeviću ovo je četvrto sudjelovanje na Svjetskom ornitološkom prvenstvu, a ujedno i prva zlatna medalja.

 

 

„Konkurencija je zaista bila velika, a dodatan uspjeh je što medalje dolaze za kolekciju ptica, odnosno četiri iste ptice što nije nimalo jednostavno uzgojiti jer sve treba biti usklađeno. “, istaknuo je Krnčević dodajući kako se nada da će njegov uspjeh biti poticaj i drugim šibenskim ptičarima te daljnjem razvoju uzgoja ptica u Hrvatskoj.