Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić pozdravio polaznike Ljetne škole "Faust Vrančić"

27.06.2019

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić pozdravio polaznike Ljetne škole "Faust Vrančić"

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić danas je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić pozdravio polaznike Međunarodne ljetne škole hrvatskog jezika i kulture „Faust Vrančić“.


„Dobro došli u grad tisućljetne kulturne i povijesne baštine koji kao prijatelj djece ovih dana slavi 59. međunarodni dječji festival.  Tema vaše ljetne škole ove godine su „Priče i pričanja“, a naš grad prepun je brojnih priča koje vas očekuju u svakoj njegovoj ulici, na trgovima i povijesnim utvrdama koje ga okružuju. Vjerujem da ćete ovim posjetom biti bogatiji znanjem, iskustvima i prijateljstvom te da ćete u svoje rodne krajeve ponijeti samo pozitivna iskustva i opet nam se vratiti u Šibenik.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Ljetna škola hrvatskog jezika i kulture održava se od  23. do 30. lipnja na otoku Prviću, a polaznici škole su srednjoškolci iz Osijeka, Orašja i Širokog Brijega.

 

Za polaznike su pripremljena akademska i terenska predavanja te šest kreativnih radionica (jezična, medijska, govornička, glagoljska, scensko-dramska i tehnička) u pedeset nastavnih sati. Srednjoškolski profesori hrvatskoga jezika iz Osijeka, Širokoga Brijega i Orašja, uz sveučilišne profesore iz Zadra i vodstvo prof. dr. sc. Ružice Pšihistal s osječkog Filozofskog fakulteta uvježbavat će s polaznicima vještine pričanja priča u različitim govornim situacijama, a pridružit će mi se i ugledni gosti predavači.


Međunarodnu ljetnu školu hrvatskog jezika i kulture organizira Ogranak Matice hrvatske iz Osijeka, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Đakovačko-osječke nadbiskupije.