Započeli radovi na izgradnji Studentskog doma Palacin

04.11.2019

Započeli radovi na izgradnji Studentskog doma Palacin

Na prostoru bivše vojarne Palacin danas su započeli građevinski i obrtnički radovi na izgradnji Studentskog doma vrijedni 85.356.107,55 kuna. Početak radova obišli su dekan Veleučilišta u Šibeniku Ljubo Runjić, gradonačelnik Željko Burić te župan Goran Pauk. Radove izvodi zajednica ponuditelja Lavčević d.d i Lavčević inženjering iz Splita.

„Jačanje studentske infrastrukture dio je naše politike razvoja visokog obrazovanja u Šibeniku, a ujedno i jedna od tri karike za formiranje vlastitog sveučilišta od kojeg ne odustajemo.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Novi dekan VUŠ-a Ljubo Runjić istaknuo je kako će po završetku radova Šibenik dobiti najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj.  

 Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863,38 m2 izgradit će se studentski dom kapaciteta 322 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. Projektom se želi osigurati odgovarajući studentski standard za nedomicilne studente kroz organizirani smještaj s naglaskom na studente u nepovoljnijem položaju, što je jedan od preduvjeta ostvarivanja jednakih prava na obrazovanje svim studentima, bez obzira na njihov zdravstveni i socijalni status.

 Ukupna vrijednost projekta kojeg je nositelj Veleučilište u Šibeniku iznosi 85.356.107,55 kuna, a iznos od 79.680.000 kuna je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

Sukladno ugovoru, radovi se trebaju izvršiti u roku od 18 kalendarskih mjeseci stoga se useljenje studenata očekuje u akademskoj godini 2021./2022.