Započeli radovi na uređenju buduće zgrade šibenskog HGSS-a

04.02.2019

Započeli radovi na uređenju buduće zgrade šibenskog HGSS-a

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima obišao je danas objekt tzv. „Stare pošte“ u Rokićima gdje su započeli radovi na uređenju prostorija koje će koristiti Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Šibenik.

 

„Projekt adaptacije ovog objekta iznimno je važan, kako za Grad Šibenik, tako i za sve članove HGSS-a. Veseli nas što smo osigurali prostor za rad vrijednim i hrabrim ljudima, prije svega volonterima, ali istodobno realizacijom projekta rješavamo jedan komunalni problem. Sanirat će se derutni i zapušteni objekt, urediti pristupni putovi i okoliš, a sve to nadomak velike gradske četvrti.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

 

Grad Šibenik objekt u Rokićima dao je na korištenje, bez plaćanja naknade, šibenskom HGSS-u na rok od 15 godina.

 

„U tijeku su radovi na prvoj fazi uređenja objekta, a svi radovi prema procjenama trebali bi potrajati dvije godine. Prema idejnom rješenju, u potkrovlju objekta nalazit će se prostor za edukacije i predavanja kako bi se djelatnost HGSS-a približila javnosti te spavaonice dok će u prizemlju biti uređen prostor za sastanke.“, kazao je pročelnik Stanice Šibenik Mislav Čupić.

 

Šibenski HGSS broji ukupno 47 članova.