Započeo program obilježavanja 26. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

11.09.2017

Započeo program obilježavanja 26. obljetnice Spomendana Rujanskog rata

U nedjelju je kod spomen križa na Velikoj Glavi započelo obilježavanje 26. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, na Dan sjećanja na poginule branitelje u skradinskom zaleđu.

Vijence su položila izaslanstva Šibensko-kninske županije, Ureda državne uprave, gradova Skradina i Šibenika i braniteljskih udruga te članovi obitelji poginulih branitelja.

Program obilježavanja počinje u nedjelju, 10. rujna komemoracijom na Velikoj Glavi, a završava 23. rujna Središnjom proslavom u Skradinu. U ova dva tjedna, koliko traje obilježavanje Spomendana Rujanskog rata, biti će održana i sportska događanja, tribine, izložbe te prikazan film o rujanskom ratu.

U programu obilježavanja 26. obljetnice Rujanskog rata u Muzeju grada Šibenika, 15. rujna bit će otvorena Izložba fotografija  karlovčanina Gorana Vranića “Kroz objektiv branitelja: zima 91. – zima 92.”.

Ratni rujanski podvig bio je prekretnica ne samo rata za Šibenik, već i za čitavu Republiku Hrvatsku. Oslobođenjem Šibenskog mosta i odbacivanjem agresora JNA, Zbor narodne garde i policija osjetili su plan agresora da Republiku Hrvatsku podijele na dva dijela. U Šibeniku, na Šibenskom mostu propao je san o Velikoj Srbiji,a Domovinski rat dobio je novi vojni moralni uzlet.

Cijeli program obilježavanja Rujanskog rata možete pogledati na linku.

Program obilježavanja Rujanskog rataProgram2017.pdf (358.06 kB)
Rujanski-letak2017.pdf (3.58 MB)
Rujanski-plakat2017.pdf (4.76 MB)