Započeo projekt uređenja Centra za nove tehnologije i poduzetništvo – Trokut

31.08.2017

Započeo projekt uređenja Centra za nove tehnologije i poduzetništvo – Trokut

U prostorijama Urbanog centra u Šibeniku danas je održana prezentacija Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut čime je projekt i službeno započeo. 

„U posljednje tri godine Grad Šibenik uredio je dva derutna prostora, Urbani centar i Urbani inkubator, koji su postali nukleus novog Šibenika zasnovanog na novim tehnologijama. S vremenom se stvorila potreba za uređenjem većeg objekta namijenjenog startupovima i poduzetnicima u kojem će oni razvijati nove ideje te raditi s najsuvremenijom tehnologijom. Ulaganjem u ove projekte dokazali smo kako se u Šibeniku može živjeti i raditi svjetske stvari.“, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Trokut će se graditi na prostoru Mandaline, a prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 m2 te će biti najsuvremenije opremljen. Dio opreme kakva će se koristiti u Centru, oculus rift (naočale za virtualnu stvarnost),3D scaner, 3D printer te nanotehnologiju printanja, danas je predstavljen javnosti.

 

 „Vrijednost opreme zasnovane na novim tehnologijama iznosi 2 milijuna kuna.  U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo. Centar je sadržajima predviđen milenijalcima i generaciji y, a radni ambijent razvijat će se po modelu Holliworka. “, kazala je zamjenica pročelnika UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Ivana Bujas Rupić.

 

Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe,  Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku,  Tehnička škola Šibenik,  Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije. 

 

 

Ukupan iznos projekta je 27.722.245,10 kuna, od čega je Grad Šibenik ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije. Rok završetka projekta je ljeto 2018. godine.