Započinje nova pedagoška godina

01.09.2017

Započinje nova pedagoška godina

U dvije gradske predškolske ustanove DV Smilje i DV Šibenska maslina u novoj pedagoškoj godini upisano je 951 dijete, a grad nastavlja sufinancirati i polaznike privatnih vrtića na području grada Šibenika.

 

 U  DV Smilje upisano je 445 djece od čega je 112 novoupisanih. Za istaknuti je velik broj novoupisane djece u područnom vrtiću Veslo u Zatonu, te i druga područna odjeljenja ove ustanove još imaju slobodnih mjesta za upis djece.

U DV Šibenska maslina upisano je 506 djece, od čega je 140 novoupisanih.

 

Obje gradske predškolske ustanove provode sljedeće vrste programa: jaslički 10- satni program,  vrtićki redoviti 10-satni program, redoviti jutarnji 5,5 satni program, redoviti 10-satni program obogaćen dramsko-scenskim sadržajem, redoviti 10-satni program obogaćen sportskim aktivnostima, specijalizirani 10-satni program ranog učenja engleskog jezika, posebni 10-satni program katoličkog vjerskog odgoja i redoviti smjenski 10-satni program za vrtiće i jaslice organiziran ovisno o potrebama roditelja.

 

U DV Šibenska maslina, u područnom vrtiću Jutro, organiziran je i 7-satni program za djecu s teškoćama u razvoju, a u obje ustanove provodi se i besplatni program predškole – 250 sati godišnje.

 

 

Svim polaznicima šibenskih vrtića, kao i  njihovim roditeljima i odgojiteljima, gradonačelnik Željko Burić poželio je veselu i uspješnu novu pedagošku godinu.