Završena I. faza radova na vodoopskrbnom sustavu za naselje Boraja

13.04.2012

Završena I. faza radova na vodoopskrbnom sustavu za naselje Boraja

Puštanjem vode iz slavine ispred zgrade u kojoj se nalaze područna škola u Boraji, ambulanta i prostorije Mjesnog odbora, u ponedjeljak 16. travnja 2012. s početkom u 11,30h, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, označit će završetak I. faze radova na vodoopskrbnom sustavu za naselje Boraja.

Za gradnju lokalne vodovodne mreže, šibenski Vodovod i odvodnja utrošio je još 2,5 milijuna kuna i do kraja godine na vodovodnu mrežu bit će priključena prva kućanstva na Boraji, od ukupno stotinjak kućanstava koja su obuhvaćena ovim projektom.  Izgradnja vodoopskrbnog sustava za Boraju i susjedna naselja počela je u listopadu 2010. godine.  Riječ je o prvoj fazi radova koja obuhvaća izgradnju cjevovoda od podvožnjaka Komadinke do vodospreme Boraja u dužini od oko sedam kilometara.

Inače, izgradnja vodoopskrbnog sustava za Boraju realizira se na temelju Sporazuma o sufinanciranju programa vodoopskrbe na području šibenske i splitske županije, potpisanog još u rujnu 2008. godine, između Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Hrvatskih voda i Vodovoda Šibenik na iznos od 13 milijuna kuna.

Prema sporazumu, sav novac osiguravaju Ministarstvo i Hrvatske vode. Na području Boraje, osim glavnog cjevovoda, trebaju se izgraditi i crpna stanica Podine te vodosprema Boraja.

Valja istaknuti, da je šire šibensko područje jedno od najbolje spojenih područja u Hrvatskoj na vodovodnu mrežu.