Zbog situacije u TLM-u Županija i Grad Šibenik uputili apel Vladi RH

25.09.2013

Zbog situacije u TLM-u Županija i Grad Šibenik uputili apel Vladi RH

Čelnici Hrvatskog sindikata metalaca Zdravko Burazer i Hrvatske udruge radničkog sindikata Ozren Matijašević kao predstavnici radnika TLM-a zabrinuti zbog najave otkaza 200-tinjak radnika od čega čak 140 u Tvornici valjanih proizvoda, sastali su se danas sa županom Goranom Paukom i zamjenikom gradonačelnika Grada Šibenika Nikicom Penđerom kako bi zajedničkim angažmanom pokušali pronaći izlaz iz postojeće situacije.

Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik i predstavnici sindikata uputili su ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku zahtjev za hitnim sastankom kako bi
u neposrednoj komunikaciji pokušali iznaći moguća rješenja problema TLM-a.

„O TLM-u u županiji ovisi puno toga; informacije koje posjedujem su još kritičnije u smislu tekuće situacije u kojoj se TLM nalazi. Njegov glavni dobavljač, Aluminij iz Mostara, umjesto 3.900 tona sirovine za 9. mjesec poslao je tek 2.100 tona.“, kazao je župan Pauk.


Želimo ukazali na ozbiljne probleme perjanice šibenskog gospodarstva, TLM-a i tražimo sastanak s ministrom gospodarstva kako bismo, zajedničkim angažmanom Županije i Grada, predložili način izlaska iz postojeće situacije.


Također je dodao da od Vlade RH traži da što prije aktivira svoj vlasnički udio od 12 % u mostarskoj tvrtki te sjedne za stol s Federacijom BiH koja ima 44 % udjela što bi  zajedno predstavljalo većinski udio u vlasničkoj strukturi Aluminij Mostara.