Odabran plakat ovogodišnjeg MDF-a

13.04.2012

Odabran plakat ovogodišnjeg MDF-a

Po završetku likovnog natječaja za službeni plakat 52. MDF-a na temu“Ruho naših starih“, na adresu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku pristigao je popriličan broj radova iz cijele Hrvatske. Naime, vijećalo se između 56 likovnih radova od sveukupno 35 autora. Povjerenstvo koje čine Zdenka Bilušić, Nera Gojanović-Kljajić, Pavao Roca, Antonijo Šunjerga i Jasenka Ramljak su nakon izbora užeg kruga radova, odabrali i pobjednički plakat.

Autorica pobjedničkog plakata je mlada dizajnerica Nera Lovrić iz Šibenika, koja je cvjetne elemente preuzela iz dječjih radova na istoimenu temu  te ih prikazala u nizu slika koje predstavljuju neprekinuti niz dječjeg stvaralaštva. Također, rasporedom uzoraka u dva niza od kojih jedan sadrži pet slika , a drugi dvije slike simbolizično je izražen i redni broj ovogodišnjeg Međunarodnog dječjeg festivala. Pobjednica će biti nagrađena novčanim iznosom od 2.000,00 kuna.


Međutim, kako je bilo više izvrsnih radova koja su oduševila žiri, odlučeno je da se odabere drugo i treće plasirano mjesto. Drugo mjesto pripalo je Marti Vučković iz Rijeke, a treće mjesto Maji Žugec iz Novog Marofa, koje će za svoj uspjeh biti nagrađene monografijom MDF-a i ulaznicom za  određenu predstavu tijekom festivala.
Službena promocija plakata će biti upriličena u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, u utorak  24.travnja 2012. godine. Također, tom prigodom bit će izloženi svi natječajni radovi. /www.mdf-sibenik.com/