Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

1. LegendFest u Nacionalnom parku Krka

1. LegendFest u Nacionalnom parku Krka

 

 

Nakon velikog uspjeha koje je festival polučio u Istri te širenja na kontinentalnu Hrvatsku u Zagrebačku županiju,  LegendFest - festival mitova, legendi i priča Šibensko-kninske županije  prvi će se puta ove godine održati u prekrasnom Nacionalnom parku Krka, a zajednički  ga organiziraju udruga Val kulture i NP Krka.

 

Glavna tema ovog festivala su VILE. Ova antropomorfna bića prisutna su u tradicijskim vjerovanjima svih krajeva Hrvatske kao simbol sreće, čežnje, ljepote jer naš bi se težak odrekao vjerovanja u svako biće, ali u vilu nikada pa nikad. Ona je za nj osim Boga i svetaca uzor-biće (Zorić 1896:230).

 Legende i priče dalmatinskog zaleđa o vilama, nesretnim mladencima, tužnom ocu, okrutnom zmaju i mnoge druge koje su nastale upravo na obalama ove čarobne rijeke oživjet će na LegendFestu kroz brojne radionice, pripovjedaonice, interaktivne predstave, predavanja, koncerte itd.

 

Netaknuta priroda po kojoj se prelijeva ljepotica Krka, bajkovite lokacije Roškog slapa, Oziđane pećine i starih vodenica učiniti će LegendFest još atraktivnijom manifestacijom koja će posjetiteljima omogućiti da na poseban način dožive bogatstvo nematerijalne i materijalne kulturne baštine Šibensko-kninske županije.

 

 

Pozivamo vas da posjetite LegendFest u NP Krka 9. i 10. srpnja 2016. i uživate u prekrasnoj prirodi i bogatim programima.

  Objavljeno: 30.06.2016, 07:22h