Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

1. mjesto na World Match race Touru za posadu TB Racing tima

1. mjesto na World Match race Touru za posadu TB Racing tima

 

 

Prošli vikend je održana Match Race Germany, jedna od ovogodišnjih Grade 1 regata na kojima nastupaju samo najbolje match race posade kojih na svjetskoj rang ljestvici ima oko 1700. Među 12 koje su jedrile na jezeru Constance bila je i posada okupljena pod imenom TB Racing Team, a predvođena zadraninom Tomislavom Bašićem.

U sklopu njegove posade već nekoliko godina jedri i naš trener Teo Piasevoli na pooziciji trimera glavnog jedra. Uz njega su na palubi našli svoja mjesta još i Stipe Vitaljić, Pave Pleslić i Ivan Ivanković.

Oni su domanantnim omjerom pobjeda i poraza od 7:1 direktno ušli u polufinale, a iz njega su nakon vrlo napetih dvoboja koji su završili omjerom 3:2 u njihovu korist došli u finale. Tamo su jedrili protiv trećeplasirane posade na svjetskoj rang ljestvici, a to su švicarci predvođeni Ericom Monninom.

Njega su uvjerljivo pobijedil s 3:0, a kolike simpatije publike su osvojili govori podatak da je za njih u finalu navijalo oko 30000 ljudi koji su se okupili na obalama ovog jezera. Za naše pojmove to je dosta nevjerojatan podatak, ali možda je još nevjerojatnije to da na tom jezeru se nalazi oko 54000 raznih jedrilica!

Nakon ove pobjede otvaraju im se brojne mogućnosti i očekuju da će dobiti popriličan broj Wild Card-ova za nastup na drugim regatama ovog ranga, a do tada se jedriličari TB Racing Team-a vraćaju svojim svakodnevnim profesionalnim i privatnim obavezama. Jedino što je 100% sigurno je to da su u Šibeniku dobili apsolutnu podršku od strane Wave Sailing Center-a na čijim jedrilicama Platu 25 će ubuduće trenirati.

Teo nakon povratka u Šibenik nastavlja dalje u radu s Valovim mladim nadama. Dosadašnji njegov rad s našim laserašima je urodio iznimnim plodom, pa tako se možemo pohvaliti podatkoom da je Marin Desabota izborio pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu za jedriličare do 19 godina u Laser Radialu koje će se održati u danskom Argusu, dok su se Ante Jušić i Marko Smolić  kvalificirali za nastup na Svjetskom prvenstvu za Laser 4.7 koje će se održati u nizozemskom Medembliku!

Sigurni smo da će ih uspjeh njihovog trenera dodatno motivirati, a također se i nadamo da ćemo uspjeti Marina, Antu i Marka uspjet poslati na ova velika natjecanja!

  Objavljeno: 27.05.2015, 11:50h