Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

10. Savjetovanja farmaceuta Hrvatske s međunarodnim djelovanjem

10. Savjetovanja farmaceuta Hrvatske s međunarodnim djelovanjem

 

 

U Šibeniku će se od 24. do 26. svibnja 2012. održati 10. SAVJETOVANJE FARMACEUTA HRVATSKE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM s naslovnom temom “HRVATSKA FARMACIJA PRED ULASKOM U EUROPSKU UNIJU”.

Organizator Savjetovanja je Hrvatsko farmaceutsko društvo – Udruženje farmaceuta regije Zagreb, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, u Hotelskom naselju Solaris.

Izborom ove teme te s odabranim plenarnim i tematskim predavanjima na Savjetovanju će se raspravljati o sadašnjem stanju u hrvatskom zdravstvu i farmaciji, trenutnim problemima racionalne potrošnje i dostupnosti lijekova u Hrvatskoj te o potrebnim promjenama i razvojnim ciljevima u farmaceutskoj djelatnosti, koja bi se trebala više fokusirati na odgovorno liječenje lijekovima sa sigurnim terapijskim ishodom koji poboljšava kakvoću pacijentova života.
Budući da je to najveći skup magistara farmacije u ovoj godini, očekuje se prisustvovanje više od 500 sudionika Okvirni zaključci Savjetovanja usvojit će se u petak, 25. svibnja 2012., a cjeloviti zaključci bit će dostupni naknadno.

Savjetovanju prethodi satelitski simpozij o “Interakcijama lijekova”, koji se održava u četvrtak, 24. svibnja 2012., u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode RH. U subotu, 26. svibnja 2012., održava se forumski skup na temu: “Bezreceptni lijekovi i proizvodi za samoliječenje”.

Deseto Savjetovanje farmaceuta Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem središnji je stručni skup magistara farmacije u 2012. a tema je “Hrvatska farmacija pred ulaskom u Europsku uniju”. Želja organizatora je da izlaganja, rasprave, preporuke i zaključci na ovom skupu rezultiraju konkretnim mjerama koje će donjeti Ministarstvo zdravlja RH i pomoću njih unaprijediti: racionalno liječenje lijekovima u Hrvatskoj, osigurati kvalitetnu farmaceutsku skrb i dostatne količine neophodnih lijekova, spriječavanje štetnih posljedica i troškova neželjenih događaja u liječenju lijekovima. Takvim aktivnostima država bi u ovoj i sljedećim godinama mogla u okviru istog proračuna za lijekove osigurati bolju i učinkovitiju farmakoterapiju te na taj način bolje upravljati troškovima liječenja.

  Objavljeno: 23.05.2012, 12:09h