Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

11. hodajući kolegij gradonačelnika Šibenika

11.  hodajući kolegij gradonačelnika Šibenika

 

 

Hodajući kolegij gradonačelnika Grada Šibenika dr. Željka Burića, njegovih zamjenika i suradnika, održan je jutros  na Šubićevcu.  Gradonačelnika i njegove suradnike u Park-šumi Šubićevac dočekao je Damir Vučak, predsjednik  gradske četvrti .

Zatečenim stanjem u šibenskoj zelenoj oazi gradonačelnik nipošto nije zadovoljan.  „Park šuma Šubićevac nije u sjajnom stanju. Inzistirat ćemo da se napravi idejno rješenje obnove ovog mjesta po kojem je Šibenik prepoznatljiv, a konačni cilj je Park –šumu vratiti u prvobitno stanje, oplemeniti je kvalitetnim dječjim igralištem,umjetnim potokom i vratiti u nju životinje koje su tu nekada živjele“, kazao je gradonačelnik Burić.

Zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta dodao je i kako će u sljedeća 2-3 tjedna započeti i radovi na uređenju staze što vodi prema vidikovcu i spaja se s ulicom Put Luguša. Projekt financira  Grad Šibenik  a vrijednost radova veća je od 300.000,00 kuna.

Predstavnici gradske vlasti obišli su i nekoliko dječjih igrališta kao i zapuštene, travom obrasle prostore između zgrada. „Ove prostore među blokovima zgrada jako je teško osmisliti, ali ćemo sva postojeća dječja igrališta staviti u funkciju. Razina kulture građana mora se podići na višu razinu, ove površine  se moraju sustavno čistiti.  Građani toga moraju biti svjesni i dati svoj doprinos. Uređenost javnih površina i dječjih igrališta pokazuju i kulturološku razinu grada“, kazao je Burić.

Ništa bolje stanje nije niti u dvorištu Osnovne škole „Petar Krešimir IV“, koje je zapušteno i prepuno smeća. „Za takvo što nema opravdanja. Okoliš škola mora se držati na pristojnoj razini čistoće i komunalne opremljenosti, jer se i na taj način educiraju djeca“, kazao je gradonačelnik i dodao da očekuje inicijativu ravnatelja kojima će krajem ljeta poslati fotodokumentaciju okoliša škola.

Obišao je gradonačelnik i Spomen park Šubićevac, stanjem kojega također nije zadovoljan. Kazao je kako je zajedno s Udrugom antifašista poslao dopis nadležnom ministarstvu kojim se inicira izrada plana obnove toga parka, koji je dio  komunalne opremljenosti grada.

„Šubićevac je velika, potencijalno najljepša gradska četvrt;  ima Park –šumu, pumo zelenila i dječjih igrališta, ali i neiskorištenog prostora među zgradama. Iako su neke stvari koje smo ovdje zatekli jednostavno nepopravljive mi ćemo uložiti maksimum da ovu gradsku četvrt učinimo ugodnim mjestom za život.  U sljedećoj proračunskoj godini osigurat ćemo sredstva za uređenje dječjih igrališta, i krenuti s uređenjem Park-šume Šubićevac“, zaključio je gradonačelnik Burić.

  Objavljeno: 28.07.2014, 12:56h