Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

17. Međunarodna regata „Civitanova – Šibenik“

17. Međunarodna regata „Civitanova – Šibenik“

 

 

J.K.Val Šibenik i „Club Vela Civitanova“ od 2001. godine zajednički organiziraju međunarodnu jedriličarsku regatu Civitanova – Šibenik, koja se ove godine održava od 20.07. do 23.07.2017.

Ova transjadranska regata je postala prepoznatljiva i omiljena među jedriličarima, osobito talijanskim, i kao takva je vrijedna tradicionalna sportska manifestacija u našem gradu.

Ove godine se očekuje sudjelovanje  40-ak jedrilica s oko 200 jedriličara.

 

Regata je osmišljena i pokrenuta kao izraz prijateljstva i suradnje između dvaju prijateljskih gradova Civitanove i Šibenika, uz organizaciju JK Vala.

Regata starta iz grada Civitanova u četvrtak, 20.07. u 14 sati, a prve jedrilice u cilju ispred Zlarina se očekuju već u petak u ranim jutarnjim satima, ovisno o vremenskim uvjetima na moru, prije svega snazi vjetra.

JK Val već u petak u noćnim satima organizira postavljanje cilja na Zlarinu gdje će regatni odbor dočekivati jedrilice kako budu uplovljavale tijekom noći i gotovo cijelog dana.

U petak, 21.07. u 21 sat ispred hotela Jadran održava se zajedničko druženje  svih sudionika uz dodjelu nagrada najboljim posadama.

 

 

U subotu, 22.07. JK Val organizira regatu u akvatoriju ispred Šibenika, dok će večernji program biti organiziran na tvrđavi Barone.

  Objavljeno: 30.06.2017, 14:23h