Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

20 godina od osnutka 15. domobranske pukovnije Petar Krešimir IV.

20 godina od osnutka 15. domobranske pukovnije Petar Krešimir IV.

 

 

U povodu obilježavanja 20. godišnjice od formiranja 15. domobranske pukovnije Petar Krešimir IV. položeni su vijenci i zapaljene svijeće na centralnom spomen - obilježju na gradskom groblju Kvanj u Šibeniku. Vijence su položili i zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Petar Baranović i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura.

Domobranska pukovnija Petar Krešimir IV. formirana je 1992. godine za aktivnu obranu prve crte bojišnice vodičkog i skradinskog zaleđa, a njeni su pripadnici sudjelovali u brojnim operacijama za vrijeme Domovinskog rata kao što su Zima 94., Ljeto 95., Oluja, Maestral i Južni potez.

Jezgru 15.domobranske pukovnije PK4 Šibenik su činili branitelji koji su prošli kroz postrojbe MUP – a  i 113. brigade Hrvatske vojske. Duško Krnić, Krunoslav Mazalin, Tihomir Budanko i Selimir Vukšić bili su zapovjednici. Na ratnom putu 15.domobranske pukovnije, od njenog osnutka, poginulo je, nestalo i umrlo 29 pripadnika, a teže i lakše ranjenih i stradalih je bilo ukupno 86.

Foto: www.sibenik.in





  Objavljeno: 31.12.2012, 09:44h