Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

22 godine od podizanja hrvatske zastave u šibenskom Remontu

22 godine od podizanja hrvatske zastave u šibenskom Remontu

 

 

Prije 22 godine radnici tadašnjeg MTRZ – a „Velimir Škorpik“ podigli su hrvatski stijeg i tako hrabro doprinijeli stvaranju neovisne i demokratske Republike Hrvatske. Svake se godine u NCP – Remontnom brodogradilištu Šibenik prisjećamo tog važnog trenutka, a taj se dan već devet godina obilježava i kao Dan NCP – Remontnog Brodogradilišta Šibenik.

Na jučerašnjem prigodnom programu u NCP – u počast i zahvalnost hrabrim šibenskim radnicima koji su visoko podigli hrvatski stijeg odao je svojim prisustvom i hrvatski general Ante Gotovina.

Prigodno se nazočnima obratio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović koji se prisjetio slavne povijesti kada je prije 22 godine u Šibeniku podignuta prva hrvatska zastava na nekoj vojnoj ustanovi u vrijeme Domovinskog rata i zahvalio ljudima koji su sudjelovali u tom važnom činu.

Gradonačelnik se potom osvrnuo i na sadašnjost i svijetlu budućnost NCP – a i projekte koji se događaju u šibenskoj Mandalini:

„NCP je spona između Hrvatske i Norveške i Hrvatske i Turske“, istaknuo je gradonačelnik i još jednom ukazao na važan projekt marine za mega jahte turskih ulagača, Dogus grupe i izgradnje novog hotela koja predstoji.

  Objavljeno: 06.05.2013, 14:55h