Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

25.obljetnica naoružanja prvih šibenskih dragovoljaca u Domovinskom ratu

25.obljetnica naoružanja prvih šibenskih dragovoljaca u  Domovinskom ratu

 

 

 

 Povodom obilježavanja 25.godišnjice naoružanja prvih dragovoljaca Domovinskog rata u Mravnici je danas otkrivena spomen  ploča koja podsjeća na početke obrane naše domovine na Šibenskom području.

Oko 500 pušaka dovezeno je u Mravnicu 16.listopada  1990.g. odakle su podijeljene dragovoljcima koji su prvi stali u obranu Šibenika i okolice. Prvi dragovoljci su ujedno postali jezgra iz koje je stvoren Zbor narodne garde, odnosno 113.šibenska brigada HV,  temelj obrane Šibenika tijekom rujna 1991.

Svečanom otkrivanju spomen ploče  uz brojne  branitelje  i najstarije šibenske dragovoljce u Domovinskom ratu, predstavnike braniteljskih udruga, nazočili su i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak, gradonačelnik Skradina Nediljko Dujić, predstavnici općina s područja županije, te gradskih i privatnih tvrtki.

Za poginule i umrle branitelje, kao i za civilne žrtve rata izmoljena je zajednička molitva te su zapaljene svijeće.

Predstavnik Organizacijskog odbora Paško Erak najavio je i postavljanje spomen ploča u Primoštenu i Pirovcu, na mjestima na kojima su boravili dragovoljci te su poslužila kao prve vojarne.

 

  Objavljeno: 16.10.2015, 13:11h