Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

37. Hrvatski salon inovacija u Šibeniku

37. Hrvatski salon inovacija u Šibeniku

 

 

Grad Šibenik ponosni je domaćin INOVA – e 2012., 37. Hrvatskog salona inovacija i 8. Izložbe inovacija „Budi uzor“ koja će se od 8. do 10. studenog 2012. održati u Tehničkoj školi.

Hrvatski savez inovatora (HSI) odlučio je tako još u studenom prošle godine kada je zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović preuzeo na Zagrebačkom velesajmu zastavu od domaćina INOVA – e 2011. Grada Zagreba. Uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva  poduzetništva i obrta Društvo inovatora „Faust Vrančić“, koje je ujedno i jedan od organizatora, svojim entuzijazmom i zalaganjem dovelo je ovogodišnju izložbu u  Šibenik.

INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971. godine redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. INOVA je pokretač i simbol inovatorstva u Republici Hrvatskoj, a do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva. I ove godine INOVA će okupiti izlagače iz susjednih država i dugogodišnje poslovne partnere Hrvatskog saveza inovatora iz SAD – a  i Ruske Federacije, a najavljeni su dolasci inovatora iz Malezije, Koreje, Taiwana, Irana i Rumunjske.

Ukupno će biti  predstavljeno oko 320 izložaka inovacija i novih proizvoda.  Najboljim izlagačima bit će uručene nagrade, medalje i posebna odličja i tradicionalna nagrada „Nikola Tesla“ najboljem hrvatskom inovatoru.

Šibenik, kao grad koji je iznjedrio Fausta Vrančića i prvi u svijetu uveo izmjeničnu struju bit će dostojan domaćin ove izložbe inventivnosti i kreativnosti. Također, valja spomenuti i domaće snage iz Društva inovatora „Faust Vrančić“ koji su se na prošlogodišnjoj izložbi predstavili s modelom autobusa inovatora Stipe Protege  i uređajem za automatsko praćenje TV kamere mladog inovatora Marka Eraka. Stipe Protega je za dizajn niskopodnog gradskog autobusa dobio srebrnu medalju.

Svečano otvaranje izložbe je u četvrtak 08.11.2012 u 13:00h.

  Objavljeno: 06.11.2012, 13:31h