Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

5. memorijalni biciklistički ultramaraton

5. memorijalni biciklistički ultramaraton

 

 

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist organizira 5. memorijalni biciklistički ultramaraton pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske. Ultramaraton kreće s Ovčare, a cilj mu je u Dubrovniku. Održava se u 7 etapa od 02. - 08. kolovoza. Svaki dan biciklisti, većinom svi rekreativci, prosječno odvoze 160 kilometara. Prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odaju počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše Domovine. Ultramaratonci su ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući u Ovčari sve do cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za postizanjem nemogućeg. Podsjećaju nas na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom. Ruta kojom biciklisti prolaze je kroz mjesta koja su najviše pogođena ratnim razaranjima: Vukovar, Slavonski Brod, Okučani, Glina, Sisak, Petrinja, Lovinac, Gračac, Kašić, Zadar, Dubrovnik.

Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, vrhunska organizacija i sve veći interes, naši su prioriteti od početka, za što su zaslužni članovi naše Udruge koji svojim trudom i zalaganjem promiču ciljeve maratona, Hrvatska policija koja prati utrku te dosadašnji sponzori.

Udrugu su osnovali branitelji i njihova djeca.

Cilj projekta je promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije ali i Hrvatske kao biciklističke destinacije. Realizacijom ovog projekta obilježavamo Dan branitelja i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Budući da se Udruga financira isključivo donacijama, konačni broj vozača ovisi o prikupljenim sredstvima.

Ove godine ultramaraton vozi 9 biciklista: Zlatko Kovač, Ivica Lanc, Antonio Lanc, Krešimir Šimić, Ivana Grško Šimić,Tomislav Krajina, Mario Šetka, Damir Šetka, Siniša Safundžić i pratnja Senad Alić , Silvijo Safundžić, Marin Pracny.

  Objavljeno: 30.07.2014, 14:38h