Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

55. Vinkovačke jeseni snimaju se u Šibeniku

55. Vinkovačke jeseni snimaju se u Šibeniku

 

 

Vinkovačke jeseni, manifestacija kulture, tradicije i bogatstva hrvatskog folklora i običaja, ove godine će doživjeti svoje jubilarno,  55. izdanje. Zbog situacije s virusom Covid - 19, programski sadržaj Vinkovačkih jeseni ove je godine nešto drugačiji te će svi KUD-ovi koji su trebali nastupati u Vinkovcima biti predstavljeni video razglednicom iz svojih gradova, kao dio prilagođenog programa svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni.  

Program 55. Vinkovačkih jeseni, osim u Šibeniku, snimat će se u brojnim hrvatskim gradovima: Dubrovniku, Splitu,  Zadru, Otočcu, Rijeci, Pazinu, Karlovcu, Zagrebu, Gornjoj Stubici, Krapini, Varaždinu, Čakovecu, Koprivnici, Sisku, Požegi, Slavonskom brodi i Đakovu. Tako će ove godine, iako drugačije i uz poštivanje svih mjera, Vinkovačke jeseni ipak pretvoriti cijelu Lijepu našu u veliku pozornicu izvornog hrvatskog folklora.

Običaje i kulturu našeg podneblja  predstavit će Kulturno umjetničko društvo “Koledišće” iz Jezera. 

Snimanje će se održati ispred Katedrale sv. Jakova u petak, 28. kolovoza 2020. godine s početkom u 19 sati, a prigodno će se obratiti i gradonačelnik Željko Burić.

Predsjednik Organizacijskog odbora i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je: „S obzirom da ne možemo KUD - ove i čuvare naše tradicije dovesti u Vinkovce mi ove godine dolazimo kod njih s jednim ciljem na kojem i počivaju naše Vinkovačke jeseni - čuvanje od zaborava naših običaja i njegovanje izvornog hrvatskog folklora“ .

Snimljeni sadržaji emitirat će se u  nedjelju, 20. rujna 2020. godine s početkom u 10 sati na Hrvatskoj radioteleviziji. 

  Objavljeno: 28.08.2020, 09:04h