Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

7. Međunarodni festival animacije SUPERTOON

7. Međunarodni festival animacije SUPERTOON

 

 

U Šibeniku će se po sedmi put održati Međunarodni festival animacije.  Festival će trajati od 16. do 21. srpnja te će održati na nekoliko atraktivnih lokacija u Šibeniku; Gradska vijećnica, galerija sv.Krševana, gradski muzej, gradska knjižnica, press centar HND-a i HNK u Šibeniku, Azimut  Green stage , Mala loža, Gorica, trgu I.G.Kovačića.

 

Svečano otvorenje će biti na Maloj Loži, a kao uvertira svečanom otvaranju bit će u Galeriji sv. Krševana otvorena izložba Mirona Milića, autora ovogodišnjeg vizualnog identiteta Supertoon festivala

 

Ove godine će se u sklopu festivala organizirati dvije radionice, dječja PLANKTOON , koju vodi Marko Zdravković te studentska radionica VJinga i mappinga objekta SUPERVISION koju će voditi Natko Stipaničev na koju su pozvani studenti s hrvatskih i europskih studija animacije. Ujutro će se svaki dan održavati dječje radionice u Gradskoj knjižnici, a potom se sve seli u Festivalski centar, Studio galerije sv. Krševana, gdje će se svaki dan odvijati razgovori s autorima, odnosno gostima festivala. Večernji program starta od 21 sat, na sve tri glavne lokacije istovremeno.

Jedna od novosti je i međunarodna natjecateljska kategorija kratkih studentskih filmova. U službenoj konkurenciji kratkih animiranih filmova bit će prikazano 22 filma iz 16 zemalja. Neki od onih koje vrijedi istaknuti su filmovi koji su osvojili brojne nagrade te bili na najvećim svjetskim festivalima.

 

U studentskoj kategoriji bit će prikazana 34 filma iz 22 zemlje te će se među njima izabrati najbolji kratki studentski animirani film.

 

Supertoon posvećuje posebnu pozornost dječjem programu za koji se uvijek traži stolica više. U konkurenciji dječjeg animiranog filma bit će prikazano 26 filmova iz 21 zemlje.

 

Organizator je Slave Lukarov.

  Objavljeno: 14.07.2017, 08:17h