Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

7. obljetnica veleučilišta u Šibeniku

7. obljetnica veleučilišta u Šibeniku

 

 

Danas je na šibenskom Veleučilištu svečano obilježena 7. obljetnica te visokoškolske institucije, uz promociju stručnih specijalista menadžmenta-diplomanata. Tom prigodom prof.dr.sc. Marko Radačić , dosadašnji dekan, oprostio se od Veleučilišta u Šibeniku radi odlaska u mirovinu.

„Sretan sam jer iza mene ostaje 17 novih nastavnika, a svom nasljedniku ostavljam uređenu ustanovu koja ima perspektivu. Vama diplomanti želim poručiti da u životu nikada ne prestanete učiti, a u poslu kojeg budete obavljali budite stručni i težite stalnom usavršavanju.“, kazao je prof.dr.sc. Radačić.

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić čestitao je diplomantima, te kazao kako Grad Šibenik želi ulagati u visoko školstvo i u mladi obrazovni kadar: „Svaki gradonačelnik može napraviti nekoliko komunalnih zahvata, izgraditi nekoliko ulica, no ulaganje u visoko školstvo i u mlade ljude je nešto što je dugoročno i neprocjenjivo. Kao gradonačelnik dajem punu podršku Veleučilištu koje će, zajedno s našim sveučilišnim studijem i u konačnici samostalnim šibenskim sveučilištem, isprofilirati Šibenik kao sredinu u kojoj se mladi ljudi mogu kvalitetno obrazovati. Na nama, kao lokalnoj zajednici, jest da stvorimo preduvjete da nam, nakon završetka studija, ostanete u Šibeniku, da tu nađete posao i zasnujete obitelj.  Čestitam dekanu Radačiću na svemu što je dosada učinio za Veleučilište i Šibenik.“, kazao je gradonačelnik.

Prigodnim govorima obratili su se i zamjenik župana Zoran Smolić, biskup šibenski msr Ante Ivas, dekani veleučilišta diljem Hrvatske, kao i predstavnici Sveučilišta u Splitu.

  Objavljeno: 26.09.2013, 15:00h