Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

70. obljetnica prve košarkaške utakmice u povijesti Šibenika

70. obljetnica prve košarkaške utakmice u povijesti Šibenika

 

 

Danas će u Gimnaziji Antuna Vrančića s početkom u 18:00 sati  biti obilježena 70.  obljetnica prve košarkaške utakmice u povijesti Šibenika. Gimnazija Antuna Vrančića i Udruga „Volim Šibenik“ ,u suradnji s OKK „Dražen Petrović“ obilježiti tu važnu obljetnicu.

 

Prva javna košarkaška utakmica u Šibeniku, odigrana je u lipnju 1947. godine na bivšim teniskim terenima na Šubićevcu. Igrala je selekcija učenika šibenske gimnazije protiv selekcije zadarske gimnazije. Pobijedili su Zadrani, a rezultat nije točno zapamćen pa se u različitim izvorima navodi da je bilo 14:8 ili 14:13 odnosno 14:12 za Zadar. Prve ženske i muške košarkaške ekipe formirali su od učenica i učenika šibenske gimnazije 1946 godine, po dolasku u Šibenik, profesori tjelesnog odgoja Milica Res Koritić (Pejić) i Zlatko Res Koritić. Iduće godine, u lipnju 1947. oni su organizirali prvu javnu košarkašku utakmicu u povijesti Šibenika

U prvom šibenskom košarkaškom timu koji je 1947. godine odigrao prvu javnu i službenu košarkašku utakmicu Šibenik : Zadar bili su:

Boris Baica, Branko Gojanović Lasica, Neno Iljadica Bažilio, Marko Baljkas, Joško Vukov, Slaven Karađole, Davor Ilijaš, Mladen Friganović Moša, Živko Kalauz i Milivoj Boranić Mita.

 

 

Organizatori obilježavanja su Gimnazija Antuna Vrančića i Udruga „Volim Šibenik“, u suradnji s Omladinskim košarkaškim klubom „Dražen Petrović“.

  Objavljeno: 20.06.2017, 08:51h