Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

80 godina star Miminac dobit će novi sjaj

80 godina star Miminac dobit će novi sjaj

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima obišao je danas dvoranu Miminac na kojoj su započeli radovi sanacije objekta.

Radovi na ovoj najstarijoj dvorani iz koje je krenula šibenska košarka nastavak su rekonstrukcije i uređenja gradskih sportskih objekata s primarnom namjenom zadovoljavanja potreba naše djece i mladih. Nakon obnove dvorane Baldekin, postavljanja umjetne na pomoćnom terenu nogometnog stadiona na  Šubićevcu, uređenja dijela objekata Sportskog centra Ljubica i kultni Miminac, koji koriste ne samo sportski klubovi, već i učenici šibenskih osnovnih i srednjih škola dobit će novi sjaj.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Obnova dvorane  obuhvaća novu vanjsku ovojnicu objekta, uključivo sanaciju krova, te građevinsko-obrtničke radove kojima će se u potpunosti preurediti prizemlje, odnosno suteren objekta, uz izmjenu svih elektro, strojarskih, vodovodnih i kanalizacijskih instalacija.

Radove izvodi građevinska tvrtka Kulić-Invest, d.o.o., a vrijednost investicije iznosi 2.757.903,11 kn + PDV, od čega  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava bespovratnih 524.045 kuna. Rok za izvođenje prve faze radova koji uključuju fasadu objekta, izmjenu zatvora te sanaciju krova je 2 mjeseca. Potom će se pristupiti uređenju suterena koji će obuhvatiti 5 svlačionica, prostor za domara te malu dvoranu pogodnu za borilačke sportove.

Naglasit ću i da je prilikom evaluacije i ocjenjivanja, ovaj šibenski projekt pri Fondu za zaštitu okoliša zauzeo visoko 18 mjesto od njih 485 prijavljenih iz cijele Hrvatske te da Grad  Šibenik svoje projekte nastoji financirati na način da na svaku kunu koju uloži iz proračuna pokuša dodati još koju kunu iz hrvatskih ili europskih fondova.“, pojasnio je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Andrija Španja, ravnatelj Javne ustanove športski objekti kazao je da će dvorana za potrebe korisnika biti u funkciji cijelo vrijeme, dok će u drugoj fazi radova svlačionice biti izuzete od korištenja.

  Objavljeno: 12.02.2016, 09:46h